maandag 17 augustus 2015

Biologische boterkoek met frambozen jam

Boterkoek met frambozen jam
In Frankrijk bezochten we het havenstadje Biarritz. Op een gezellig uitziend terras naast een kerk namen we twee koffie en twee blikjes cola. Het kostte totaal 20,00 euro. Het is een mooi maar erg duur stadje! De boterkoek kochten we bij een bakker, het smaakte verrassend door de frambozen jam. Heerlijk fris en niet zo machtig als gewone boterkoek. Ik heb hier een 'Natural" variant van gemaakt.

Recept

Je kan er 12 stukjes uithalen.

Tijd

20 minuten bereiding en 40 minuten in de oven.

Ingrediƫnten
 
  • 175 g zachte roomboter
  • 150 g rietsuiker
  • 250 g tarwebloem
  • 1 losgeklopt ei
  • snufje zout
  • frambozenjam

Hoe maak je het?

De oven verwarm je voor op 170 graden.

Bakblik insmeren met boter en bestuiven met bloem.

In een kom meng je de gezeefde bloem met de suiker en een snufje zout. Doe de boter hierbij en 2/3 van het losgeklopte ei.Meng het tot een deeg.

De bodem beleggen met een laagje deeg, daarna de frambozenjam erover heen en toedekken met de rest van het deeg.Je kan hiervoor alle soorten jam gebruiken. Voor zelfgemaakte jam kun je het blogartikel van Nathalia lezen. Strijk de bovenkant glad en besmeer met het overgebleven ei.Kerf met de botte kant van het mes een ruitpatroon.

Afbakken in veertig minuten.

Boterkoek is natuurlijk niet goed voor de lijn maar erg lekker. Op deze manier is de boterkoek ook niet overdreven zoet.

Boterkoek uit Biarritz!

2 opmerkingen: