maandag 16 november 2015

Gehaktballetjes met tomatensalsa


Gehaktballetjes voor tapas of op een verjaardag
Deze gehakballetjes zijn gemakkelijk en snel te maken. 

Recept

35 balletjes

Tijd

10 minuten voorbereiding en 15 minuten bakken in koekenpan.

Ingrediënten

  • 500 g gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel Natural Nature mosterd
  • 4 gedroogde tomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • tomatensalsa
  • zout en peper

Hoe maak je het?

De gedroogde tomaten laat je weken in een kopje warm water. Daarna uit laten lekken en droog deppen.

Je maakt de ui en knoflook schoon en snijd ze in kleine stukjes. Voeg dit toe aan het gehakt. Daarna
meng je het met het ei, paneermeel, mosterd, de tomaten, de kruiden, peper en zout.

Maak kleine balletjes van het mengsel en braad ze in de koekenpan.

Serveren met tomatensalsa. Dit kun je op de volgende manier makkelijk zelf maken.

Voor de salsa ontvel je 5 tomaten, Je halveert ze en verwijdert het vocht en vruchtvlees. Pureer alles met een staafmixer. Voeg daarna wat sap van een limoen, suiker, knoflook, kappertjes, zout en cayennepeper toe. Tussendoor proeven.

De tapastafel schiet al op!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen