donderdag 7 januari 2016

Lunch broodje

Kip met pindakaas
Dit is echt een super lekker broodje. Heerlijk als lunch, maar ook 's avonds met friet en een salade. Ik heb hiervoor Evlac pindakaas gebruikt, wat heel goed kan op dit broodje. Het is lekker om zelf een brood te bakken en dan dikke plakken te snijden.

Recept

Voor 4 personen

Tijd

Bereiden 20 minuten

Ingrediënten 

  • 8 sneden brood
  • pot Evlac pindakaas
  • chili peper
  • 2 kipfilets
  • zout
  • gedroogde koriander
  • kurkuma
  • gemberpoeder
  • 1 tomaat
  • 1 rode ui
  • taugé
  • sesamzaadjes
  • 8 takjes peterselie

Hoe maak je het?

Bestrooi de kipfilets met zout, koriander, kurkuma en gember en bak dit. 

Leg op elk bord 2 plakken brood en besmeer de plakken met een laag pindakaas. Strooi er gemalen chili peper overheen. Als de kip klaar is, deze in plakken snijden en verdelen over de broodjes. De tomaat in dunne plakjes snijden en op de kip leggen. Snijd de ui in ringen en verdeel over de tomaat. Dan verdeel je de taugé over de broodjes.

Rooster de sesamzaadjes even kort in een koekenpan en strooi dit over de broodjes. Tot slot garneer je de broodjes met een takje peterselie.

Een broodje pindakaas om echt van te genieten! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen