donderdag 4 februari 2016

Koekjes

Rozemarijn met chocola, ooh la la...
Een lekker bros koekje met chocola en Rozemarijn. Verrassend, lekker en zo gemaakt. Dit is eens iets helemaal anders. Jouir (genieten) dus!

Recept

Voor ongeveer 25 koekjes

Tijd

Bereiden 15 minuten, 30 minuten in de koelkast en 15-18 minuten in de oven.


Ingrediënten 

  • 165 g bloem
  • 1/2 theelepel vanille poeder
  • snufje zout
  • 135 g boter
  • 30 g kokosbloesemsuiker
  • 1 eidooier
  • 2 theelepels Rozemarijn (de naalden fijn gehakt)
  • 40 g pure chocolade 74%
  • rietsuiker of kokosbloesemsuiker

Hoe maak je het?

Doe de bloem met het zout en de vanille poeder in een bak en roer dit door elkaar. 

Kneed de boter samen met de eidooier en de kokosbloesemsuiker. Doe het bloemmengsel erbij en kneed dit goed door elkaar. Voeg dan de Rozemarijn en fijngehakte chocolade toe.

Rol er een mooie staaf van, verpak dit in plastic folie en leg dit 30 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Haal na 30 minuten de deegstaaf uit de koelkast en snij plakjes van ongeveer 1 cm. Druk beide kanten in wat suiker en leg dit op een bakblik met bakpapier. 

Bak de koekjes in 15-18 minuten. Laat de koekjes even afkoelen.

Savoureux et étonnomment avec Rosemary

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen