maandag 1 februari 2016

Stoofperen

Stoofperen moet je koken
Er zijn twee soorten peren: handperen en stoofperen. Stoofperen kun je niet eten zonder te koken. Door het koken verandert de zuurtegraad en daardoor worden ze rood. 



Recept

5 personen

Tijd

90 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg stoofperen
  • kaneelstokje
  • 75 g rietsuiker
  • rode wijn of rode bessensap

Hoe maak je het?
Stoofperen zijn gezond en hebben een hoge voedingswaarde, ze bevatten veel vezels. Ze kunnen doorgaan voor groente in plaats van een bijgerecht zoals veel mensen doen.

Schil de stoofperen. Je kunt ze daarna in vieren snijden en het klokhuis eruit halen. Voor de foto heb ik ze heel gehouden.

Doe ze in een pan met 300 ml rode wijn en vul het aan met water totdat ze onder staan. Voeg de suiker en kaneelstokje toe en breng het aan de kook. Het is ook lekker om citroenschil toe te voegen.

Stoof de de peren zeker anderhalf uur op laag vuur,  misschien moeten ze langer. Je kan ze warm of koud eten. Wij eten ze het liefst warm. Je kan ze ook een dag van tevoren maken en koel bewaren.

Deze peren kun je zeker waarderen!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen