dinsdag 27 september 2016

Tip van de week Dadel

Goede snoepvervanger!


Dadels bestaan al heel lang. Ze groeien in trossen aan een dadelpalm van de vrouwelijke bomen. Het is een steenvrucht en er zijn meer dan 400 soorten. Je kunt ze vers of gedroogd eten. Een paar weken geleden kreeg ik een verse dadel bij de groente en fruitkraam op de markt. Deze dadel was een beetje bruin, het leek net of de dadel niet goed meer was. Dit is dus de bedoeling want dan zijn ze rijp, deze dadel smaakte heerlijk zoet. Vorige week heb ik dus ook trosjes verse dadels meegenomen.

Dadels zijn een bron van gezonde natuurlijke vezels. Ze bevatten ook nog eens behoorlijk wat vitaminen en mineralen, die weer een positief effect hebben op onze gezondheid. Een dadel bevat onder andere veel B6, dit verbeterd de hersenfunctie. De aanwezige vezels in dadels zijn goed voor onze spijsvertering, als onze spijsvertering goed is heeft dit een gunstige invloed op onze weerstand. Ze werken ook bloeddrukverlagend door het aanwezige magnesium en kalium, verder helpen ze bij constipatie en zijn ze ontstekingsremmend. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat het eten van dadels de kans op verschillende soorten kanker verkleind.   

Je kunt dadels heel goed gebruiken als snoep vervanger en als vervanger voor suiker in gebak. Verder zijn ze heerlijk in chocola, salades, smoothies en allerlei andere gerechten.

Klik hier voor een lekker chocolade recept met dadels.


Goed voor onze weerstand!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten