dinsdag 9 mei 2017

Winactie

Wie jarig is trakteert!
Deze week geen tip of recept maar kans om iets te winnen. Natural Nature Food bestaat deze maand namelijk 1 jaar en dat wil ik graag met jullie vieren. Ik kijk terug op een mooi jaar en daarom is het tijd voor een feestje. Je kunt dit mandje winnen met heerlijke Natural chutneys en mosterd, daarbij een lekker stuk boerenkaas. Deel en like dit bericht op Facebook, dinsdag 23 mei maken wij de winnaar bekend.

Ik ben hard aan het werk en Natural Nature Food groeit, hier ben ik dankbaar voor en trots. Samen met een groep andere geweldige ondernemers doen we mee aan het Gezonde Korte Ketens programma. In het onderstaande persbericht kun je hier iets over lezen.

PERSBERICHT


04 mei 2017


Telers en kwekers pitchen hun aanbod richting zorg

Duurzame, gezonde en regionale samenwerking ten top! 
In het noorden van Nederland gebeuren mooie dingen. Hier werken zorginstellingen aan ‘Duurzaam en gezond aan tafel’. Een programma waarbij zorgorganisaties (ziekenhuizen, verpleeghuizen, ouderenzorg en GGZ-organisaties) onder meer in Noord-Holland, Friesland en Groningen werken aan verbetering van de maaltijdbeleving, duurzame inkoop en het beperken van voedselverspilling. 

Ondertussen zijn er in Noord-Holland ruim 40 agri/food ondernemers gestart met het programma ‘Gezonde Korte Ketens’. Concreet leren telers, kwekers, boeren en verwerkers hoe ze regionale samenwerking tot stand kunnen brengen. Zij werken aan vraagstukken op het gebied van logistiek, verpakkingen, story telling, prijs en kwaliteit. In een afsluitende bijeenkomst krijgen de deelnemers gelegenheid hun plannen en producten voor te leggen aan geïnteresseerde zorgorganisaties.

Streekproducten
Gepassioneerde, gemotiveerde ondernemers met prachtige producten die graag hun verse streekproducten via korte ketens naar zorgorganisaties in de regio willen brengen. Daarmee leveren ze een bijdrage aan gezond, vers en duurzaam eten voor ouderen, patiënten, cliënten, bewoners en personeel in de volle breedte van de zorg. Het aanbod van boeren, telers, kwekers varieert van aardappels tot toffe peren, vlees, honing, eieren, zuivel, groenten en fruit. 

Nieuwe samenwerkingen 
Donderdag 11 mei 2017 is het zover! Dan presenteren deze agri/food ondernemers zich aan geïnteresseerde zorgorganisaties. Naast individueel kennis maken is er via een pitch de gelegenheid voor ondernemers om plannen en producten te presenteren. Ook over voedingswaarden en nutriënten kunnen de ondernemers natuurlijk alles vertellen. Men kan direct zakendoen. En kennis maken met de producten; proeven, voelen, ruiken. Dit is dé mogelijkheid om meer te doen met regioproducten en concrete keuzes voor samenwerking te maken. 

Stichting Diverzio, de Rabobanken Alkmaar e.o., Kop van Noord-Holland en West-Friesland maken dit initiatief mogelijk. Bij deze bijeenkomst is ook de lokale en vakpers van harte welkom. Voor meer informatie: Koen Nouws Keij, directeur stichting Diverzio, telefoonnummer 024-820 02 80. 

Het programma Gezonde Korte Ketens is gericht op agri/food-ondernemers, die hun verse streekproducten via korte ketens naar zorgorganisaties in de regio willen brengen. Daarmee leveren ze een bijdrage aan gezond, vers en duurzaam eten voor ouderen, patiënten en cliënten in de volle breedte van de zorg.

Dit programma in de regio Noord-Holland-Noord wordt mede mogelijk gemaakt door stichting Diverzio, de Rabobanken Alkmaar e.o., Kop van Noord-Holland en West-Friesland.


Op naar het volgende jaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten