donderdag 25 februari 2016

Boerderijwinkel Verhage

Oogverblindend met een prachtig assortiment!
Het is een feestje om de boerderijwinkel van de firma Verhage in Luttelgeest te bezoeken. Wat een mooie winkel. Sinds afgelopen zaterdag worden onze pompoenchutney en tomatenchutney hier verkocht.

Historie 

Opa en oma Verhage zijn begonnen met het bedrijf. In de jaren zestig waren ze al gestart met huisverkoop. Hun zoons bouwden dit verder uit. Op dit moment is het de derde generatie, namelijk Peter en Bert, die hier een moderne draai aan geeft. Eind 2014 is de winkel omgebouwd tot deze geweldige winkel.

Proeven en genieten

Terwijl je in de winkel rond loopt, kun je veel producten proeven, zoals diverse soorten kaas, vruchtensappen, fruit, koek, nootjes en meer. Er worden ook producten van de eigen boerderij verkocht zoals appels, peren en in de zomer kersen. Maar ook de slijterij met eigen likeuren en destillaten is een bezoek waard. Wij hebben de apple-eau geproefd, die was heerlijk. Hier heb ik dus een fles van gekocht en een fles rabarber likeur voor mijn ouders. Tamira en ik gingen allebei met een tas lekkere dingen de deur uit.


Leuk uitje

Het hele jaar door worden er groepen ontvangen die op een boeiende manier uitleg krijgen over de werkwijze van het moderne fruitbedrijf. Er worden spannende verhalen verteld over het bestrijden van ongedierte met oorwurmen en er wordt gekeken in de rest van het bedrijf. Er is een proeverij met eigen fruitsap. Het is zelfs mogelijk om hun unieke stokerij te bezichtigen. Je kunt zelfs een natuursafari met de boswachter boeken.

Een voorproefje van hoe het eruit ziet kun je hier zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten