Deze brownie is geweldig. Makkelijk om te maken, ideaal om je geliefde op Valentijnsdag te verrassen. Pas wel op want als je eenmaal hebt geproefd :-)
Recept
Voor ongeveer 12 stukken
Tijd
Bereiden 15 minuten, ongeveer 20 minuten in de oven.
Ingrediënten
- 200 g pure chocola 74%
- 50 g roomboter in blokjes
- 150 g kokosbloesemsuiker
- 1 theelepel vanillepoeder
- 60 g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 30 g cacao
- snufje zout
- 2 eieren geklopt
- 50 g witte chocola in stukjes
- 50 g walnoten in stukjes
- 50 g pecannoten in stukjes
- 25 g cranberries
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een brownie bakblik in en bekleed het met bakpapier.
Snijd 100 g pure chocola in stukjes en hou dit apart. De andere 100 g smelt je au bain-marie met de boter. Zet het vuur uit als het gesmolten is.
Meng de kokosbloesemsuiker, de vanillepoeder, bloem, bakpoeder, cacao en zout in een ruime kom. Voeg de apart gehouden stukjes pure chocola, de stukjes witte chocola, de stukjes walnoot, pecannoot en de cranberries toe en roer dit door. Doe dan de geklopte eieren en het gesmolten chocolademengsel erbij en meng dit goed door elkaar met een spatel. Schep het in de bakvorm en verdeel het goed.
Bak de brownie in ongeveer 20 minuten.
Laat het 10 minuten afkoelen en haal de brownie uit de vorm. Snijd het in stukken. Het is erg lekker als je de brownie eet als het nog een beetje warm is.
Deze brownie is tongstrelend lekker!
jammer van al die suiker die erin verwerkt word, kokosbloesem suiker zorgt voor een zelfde schommeling in het bloedsuiker als elke andere suiker.
BeantwoordenVerwijderenik ga deze toch eens proberen met erythritol suiker (echt puur en natuurlijk)in combi met pure stevia 98%...
Hoi,
VerwijderenBedankt voor je reactie.
Dat zal vast ook kunnen en lekker zijn. Ik ben heel benieuwd hoe het is gelukt en hoor dat graag van je. Succes met bakken en een fijne Valentijn.