donderdag 5 mei 2016

Vegetarische pastasalade

Vegetarische pastasalade
Het is bijna Moederdag en deze pasta is een lekker en gemakkelijk recept. Dit is een gezonde maaltijd zonder vlees maar  van de zomer ook lekker bij de barbecue.

Recept

4 personen

Tijd

15 minuten

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 250 g sperziebonen
  • cherry tomaten
  • mango
  • 1 rode ui 
  • munt blaadjes
  • schelpjesmacaroni
  • olijven
  • dressing:
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel mosterd

Hoe maak je het?

Ik ben niet zo gek op gekookte sperziebonen maar in deze salade is het heerlijk. Merel, mijn dochter vond de dressing erg zoet. Volgende keer zal ik er voor haar witte wijnazijn doorheen doen. Van de zomer gaan we op vakantie naar Italië, daar maak ik deze pastasalade zeker.

In een kommetjes meng je de dressing door elkaar.

Kook de pasta en de sperziebonen. Snijd de ui in dunne ringen. De paprika snijd je in kleine blokjes net zoals de mango. De tomaten snijd je door de midden. Doe alles in een mooie schaal en schenk de dressing erover. Als laatste strooi je er wat peper over. 

Daarna meng je alles goed door elkaar. Het is ook lekker om er een Italiaanse kaas in te doen.

Mediterrane pastasalade!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen