donderdag 19 november 2015

Chocoladecake

Meer dan cake...delicieus!
Deze cake is heerlijk, gevuld én met kruiden. Een echte smaakmaker dus. In deze cake zit onze Natural chocoladepasta en het is niet moeilijk te maken. Je kunt deze cake ook in een ronde vorm doen en dan garneren met chocola, fruit of noten. Zo heb je snel iets lekkers op tafel tijdens de feestdagen!

Recept

Voor 1 cake

Tijd

Bereiden 20 minuten en ongeveer 60 minuten in de oven

Ingrediënten 

  • 200 g kokosbloesemsuiker
  • 200 g zachte boter
  • 1 zakje vanillesuiker  
  • 4 eieren
  • 200 g meel
  • 1 theelepel bakpoeder 
  • snufje zout
  • handje walnoten in stukjes
  • handje pecannoten in stukjes
  • 2 handjes cranberries
  • 200 ml chocoladepasta van Natural Nature
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2-1 theelepel chilipeper

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 165 graden. Vet een cakevorm in en bestuif deze met bloem.

Doe de suiker, de boter en de vanillesuiker in een kom en mix dit tot een glad geheel. Voeg dan de eieren 1 voor 1 toe en blijf goed door mixen. Daarna het meel, de bakpoeder en het zout beetje bij beetje toevoegen. Op de hoogste stand 3 minuten door mixen.
Voeg de gemberpoeder, kurkuma en chilipeper toe samen met de cocoladepasta en mix nog even door. De noten en cranberries spatel je er als laatste doorheen.

Giet het beslag in de cakevorm.

Bak de cake in het midden van de oven in ongeveer 60 minuten gaar. Ik had de cake 65 minuten in de oven, iets langer vanwege de chocoladepasta. Even in het midden van de cake prikken om te kijken of het gaar is.

Laat de cake even afkoelen in de vorm voor je de cake eruit haalt.

Deze cake is niet alleen lekker, maar zit ook vol verborgen schatten!

2 opmerkingen:

  1. Mag ik vragen waarom je er nog vanillesuiker aan toevoegt? Volgens mij kun je net zo goed een tl vanillepoeder of -extract aan toevoegen, of heb ik het mis? Dan is het recept namelijk helemaal vrij van geraffineerde suikers. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel voor je reactie Barbara! Daar heb je helemaal gelijk in, ik heb de biologische vanillepoeder hier gewoon staan in de la. Dat ga ik voortaan dus ook in de cake gebruiken. :-)

      Verwijderen