dinsdag 14 februari 2017

Appelbollen

Heerlijk gevuld en uit de oven!

Deze appelbollen maakte ik regelmatig toen onze kinderen nog klein waren. Je kunt ze serveren bij de koffie of als dessert.

Recept

Voor 4 stuks

Tijd

15 minuten en ongeveer 30-40 minuten in de oven

Ingrediënten 
  • 4 appels
  • 7 plakken bladerdeeg
  • 1 ei geklutst
Mengsel van:
  • 3 eetlepels rietsuiker
  • 3 eetlepels kokosbloesemsuiker + een klein beetje apart
  • snufje kruidnagelpoeder
  • 1 theelepel kardemompoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 handjes cranberry's
  • 1 handje walnoten in stukjes

Hoe maak je het?  

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Zet elke appel op een plakje bladerdeeg en vul het gat met het mengsel, druk het een beetje aan en vul het tot de rand. Vouw het bladerdeeg om de appels. De overgebleven plakken bladerdeeg gebruik je om de appels aan de  bovenkant te bekleden, hou een stukje over om steeltjes en 4 blaadjes te maken. Duw het deeg goed aan.Voor de steeltjes rol je een stukje bladerdeeg op, druk het een beetje aan en zet vast op de appel. De blaadjes snij je uit met een mes, je kunt dan met het mes de nerven erin kerven. Zet het blaadje vast aan de steel en de bol. Bestrijk de bollen met ei en strooi wat apart gehouden kokosbloesemsuiker over de bovenkant.
Bak de bollen in 30-40 minuten goudbruin in de oven.


Eet de bollen als ze nog warm zijn :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten