Eierkoeken horen bij Pasen. Deze koeken kun je makkelijk zelf maken, met room en warm fruit maak je er echt iets lekkers van. Heerlijk bij de koffie of als dessert.
Recept
Voor 12 koeken
Tijd
Bereiden 30 minuten en 10 minuten in de oven.
Ingrediënten
Koeken:
- 2 eieren
- 100 g kokosbloesemsuiker
- rasp van 1/2 citroen
- 1 eetlepel sinaasappelrasp
- 100 g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
Room:
- 400 ml slagroom
- Agave siroop
Warm fruit:
- 400 g fruit (diepvries)
- 40 g kokosbloesemsuiker
- 1,5 theelepel vanillepoeder
- 1,5 theelepel kaneel
- 1 theelepel piment
- 3 cm verse gember
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de eieren samen met de suiker 5 minuten met een mixer tot een glad mengsel. De citroenrasp en sinaasappelrasp toevoegen. De bloem en het bakpoeder even zeven en erbij doen. Daarna alles voorzichtig met een spatel mengen.
Schep met een eetlepel het beslag op de bakplaat. Hou voldoende tussenruimte, want de koeken lopen uit. Bak de koeken 10 minuten in het midden van de oven. De koeken even laten afkoelen als ze klaar zijn.
Voor het fruit heb ik aardbeien, frambozen en rode bessen gebruikt, die ik had ingevroren. Doe het fruit in een pan en zet op middelhoog vuur. Als het zacht begint te worden doe je de suiker, vanillepoeder, kaneel en piment erbij. De gember schoonmaken en toevoegen (met de knoflookpers). Als je het niet zoet genoeg vindt, kun je er nog wat suiker of honing bij doen. Roer alles goed door tot het warm is.
Ondertussen de slagroom kloppen. Ik had de slagroom een beetje gezoet met Agave siroop.
Schep wat room en wat fruitmengsel op de koeken.
Heerlijk bij de Paasbrunch of bij de koffie :-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten