donderdag 16 juli 2015

Tosti

Tosti met een knipoog naar Frankrijk
De croque-monsieur heeft door het gebruik van Emmentaler een typische smaak, die niet iedereen weet te waarderen. En de ene monsieur is de andere niet. Een paar jaar terug, aten we boven op een Franse alp een geweldige croque-monsieur. Onze zoons vonden het niet lekker, dus bedacht ik iets anders. Lekker makkelijk te maken, ook op vakantie!

Recept

Voor 4 tosti's

Tijd

Voorbereiden 15 minuten en ongeveer 8 minuten in de gril/tosti apperaat (oven kan ook, dan moeten ze iets langer)

Ingrediënten 

  • 8 sneetjes wit brood
  • 4 grote eetlepels frambozenjam (zelfgemaakt)
  • bakje frambozen
  • 8 takjes tijm
  • 16 blaadjes munt
  • 12 grote plakken brie

Hoe maak je het?

Je kunt hiermee naar smaak variëren. Gebruik gerust andere jam of fruit, zoals aardbeien of bessen.

Plet de blaadjes tijm en munt in de vijzel. Roer de kruiden door de jam en verdeel dit over 4 sneetjes brood. Ik heb gekozen voor frambozenjam en gebruik er dan ook verse frambozen uit onze moestuin bij. Verdeel het fruit over de met jam besmeerde sneetjes en druk voorzichtig een beetje aan. Leg de plakken brie in de lengte over het fruit en leg de overgebleven sneetjes brood erop.

Even in de gril en smullen maar!

In Frankrijk ga ik ze maken met vijgenjam en verse vijgen, in combinatie met een blauwe kaas. Ik heb er nu al zin in :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen