donderdag 17 december 2015

Dessert

Rood fruit met chocola en...
Dit nagerecht is geweldig om met kerst te maken. Het is lekker fris, het is niet zwaar op de maag en je kunt het een dag van tevoren maken. Bovendien zit het vol heerlijke ingrediënten.

Recept

Voor 4-6 personen

Tijd

Bereiden 20 minuten en minimaal 1 uur in de koelkast

Ingrediënten 

  • 500 g rood fruit bevroren
  • stukje gember
  • 8 blaadjes munt + 4 of 6 voor het garneren
  • 3 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 60 g pure chocola (74%)

Hoe maak je het?

Pureer het fruit, ik heb gekozen voor aardbeien, frambozen en bramen, samen met de gember en 8 muntblaadjes in de keukenmachine of blender. Voeg de kokosbloesemsuiker toe.

Klop ondertussen de slagroom, zonder suiker. Hak de chocola fijn.

Spatel de slagroom voorzichtig door het fruitmengsel. Voeg de chocola toe en spatel dit nog even door.

Verdeel het mengel over de glazen, dek af en zet dit minimaal een uur in de koelkast.

Garneer de glazen voor het serveren met een blaadje munt.


Feestelijke kerst en lekker genieten!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen