dinsdag 13 september 2016

Tip van de week Pruimencrumble

Verrassend en verfrissend met pruimen...


Zoals beloofd een recept met pruimen, dit past helemaal bij deze tijd van het jaar. We zijn in de zorgbakkerij lekker aan de slag gegaan. Daarna hebben Priscilla, mijn moeder en ik geproefd en we waren het er alle drie over eens, super lekker. Een blijvertje dus :-)

Recept

Voor 4-6 personen

Tijd

15 minuten en ongeveer 30 minuten in de oven

Ingrediƫnten
  • 85 g boter 
  • 60 g kokosbloesemsuiker
  • 1/2 eetlepel kaneel
  • 500 g pruimen (rode of blauwe)
  • 125 g bloem
  • 50 g fijngehakte amandelen
  • 15 g kokosbloesemsuiker fijngemalen

Hoe maak je het?  

Verwarm de oven voor op 200 graden,

Vet een ovenschaal in met wat boter. Bestrooi de schaal met een beetje van de suiker en wat kaneel. De pruimen wassen en droog deppen, daarna kun je ze halveren en de pit eruit halen.

Leg de pruimen naast elkaar in de ovenschaal. Smelt de boter en voeg de suiker, bloem en de amandelen toe. Meng alles goed door elkaar. Verdeel het kruimelmengsel over de pruimen. Strooi de fijngemalen kokosbloesemsuiker (dit doe ik met een koffiemollentje of de vijzel) erover en zet de schaal in de oven.

Even laten afkoelen en lekker genieten bij de koffie of thee. Of serveer het als dessert met een bolletje ijs.


Een Lekkere combi van zoet en zuur!

2 opmerkingen:

  1. En wat was ie heerlijk! .. je proefde echt de combinatie van zoet en zuur! Ik heb hem helaas niet met een bolletje ijs geproefd, maar ik denk dat ie dan nog lekkerder is omdat je dan iets zoets erbij hebt als iemand het iets te zuur zou vinden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed om te horen dat je deze crumble lekker vindt :-)

    BeantwoordenVerwijderen