dinsdag 27 december 2016

Heerlijke hapjes

Met kaas en chutney!

Deze hapjes in filodeeg zijn super makkelijk te maken en erg lekker. Een geschikt hapje voor oudjaarsavond, nieuwjaarsdag of gewoon lekker bij de borrel. Wij hebben pompoenchutney en cranberrychutney van Natural Nature Food gebruikt natuurlijk :-)

Recept

Voor ongeveer 16 hapjes

Tijd

15 minuten en ongeveer 3-5 minuten in de oven

Ingrediënten 
  • 16 vellen filodeeg, vierkantjes van ongeveer 15 cm
  • stuk oude of belegen kaas (200 g)
  • chutney 

Hoe maak je het?  

Verwarm de oven voor op 200 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier.

Knip het filodeeg in vierkantjes. Snij de kaas in blokjes en leg deze in het midden van de vierkantjes deeg. Doe dan 1 theelepeltje chutney op elk blokje kaas. Daarna vouw je de punten naar elkaar toe en bind je het samen met een touwtje of een bieslook spriet. Zet de pakketjes voorzichtig op de bakplaat en schuif het in de oven. Als de pakketjes goudbruin zien zijn ze klaar.

Je kunt ze koud en warm eten, maar warm vinden wij ze het lekkerste omdat de kaas dan lekker zacht is. Wel het touwtje verwijderen als je touw gebruikt hebt ;-)


Wij wensen je een lekkere jaarwisseling!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen