dinsdag 31 januari 2017

Pastinaakcake

Verrassend lekker met pecannoten en gember!


Pastinaak is een heerlijke groente die gelukkig weer steeds meer te zien is in onze keukens. Ik gebruik deze groente regelmatig in een stoofpot of maak er patat van. Maar wist je dat Pastinaak ook super lekker is in cake?

Recept

Voor 1 cake

Tijd

30 minuten en ongeveer 50-60 minuten in de oven

Ingrediënten 
  • 250 g geraspte pastinaak
  • 2 grote eieren
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 120 g fijngemalen kokosbloesemsuiker (met koffiemolentje of vijzel)
  • merg van 1 vanillestokje
  • rasp en sap van 1 limoen
  • 300 g meel, gezeefd
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneelpoeder
  • snufje nootmuskaat
  • 100 g rozijnen
  • 100 g gehakte pecannoten
  • 2 cm geraspte verse gember  
  • 1 tl gemberpoeder

Hoe maak je het?  

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet het cakeblik in.

Klop met een mixer in een grote kom de eieren, olie, kokosbloesemsuiker, vanillemerg, limoensap, limoenrasp en geraspte gember in 5 minuten luchtig. Roer de geraspte pastinaak door het mengsel.
Meng in een andere kom het meel met het bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en gemberpoeder. Roer daarna het mengsel van bloem goed door het pastinaakmengsel tot het een egaal beslag is.
Spatel de rozijnen en pecannoten door het beslag. Giet het beslag in het cakeblik.
Bak de cake in 50-60 minuten gaar.

Laat de cake even afkoelen voor je gaat snijden.


Geef je cake smaak met Pastinaak :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen