dinsdag 14 maart 2017

Kikkererwten

Een lekker gezond tussendoortje!


Je kunt van kikkererwten een snack maken, las ik ergens. Dit lijkt me een goed idee omdat dit erwtje vol zit met onder andere ijzer, vezels, proteïnen, eiwitten, vitamine B, aminozuren en antioxidanten. Een super gezonde snack dus. Even geschikte kruiden erbij zoeken en aan de slag.

Recept

Voor heel veel snack erwtjes

Tijd

Voorbereiden 5 minuten en ongeveer 30 minuten in de oven

Ingrediënten 
  • 1 potje biologische kikkererwten van 350g
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl knoflook uit de molen
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl piment
  • 1/2 tl chilipeper uit de molen
  • snufje zout

Hoe maak je het?

Verwarm de oven op 200 graden.

Spoel de kikkererwten in een vergiet goed af onder de kraan en laat het goed uitlekken. Doe de uitgelekte erwten in een schaal en meng de olijfolie erdoor. Strooi de kruiden erover en schep nog even door.

Verdeel het over een bakplaat met bakpapier en rooster ze in de oven. Tussendoor een keer om husselen. Als ze klaar zijn even af laten koelen.


Snacken met erwten, daar kikker je van op :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen