Deze broccolitaart is makkelijk te maken. Lekker om met elkaar van te genieten.
Recept
Dit recept is voor 5 personen
Tijd
20 minuten voorbereiding, half uur in de koelkast en 40 minuten in de oven
Ingrediënten
- 500 g broccoli
- 2 uien
- 200 g biologische spekreepjes
- 5 eieren
- 150 g geraspte kaas
- 200 ml slagroom
- 200 g champignons
- 200 g tarwebloem
- 100 g roomboter
- 2 eetlepels rozemarijn
- 2 beschuiten
- zout
- peper
- 1 eetlepel water
Hoe maak je het?
De oven verwarm je voor op 200 graden.
Voor de bodem meng je het bloem met de rozemarijn. Voeg daarna de boter en het zout toe. Goed kneden en daarna 1 losgeklopt ei met het water toevoegen. Het deeg 30 minuten in de koelkast zetten in folie en daarna uitrollen. Werkblad bestuiven met bloem. Het deeg in de beboterde vorm leggen en met een vork gaatjes prikken. Beetje paneermeel, of zoals ik gedaan heb, fijngemalen beschuit over de bodem strooien.
Als het deeg in de koelkast ligt, kook je de roosjes broccoli en bak je de spekjes met de fijngesneden uien en champignons uit. De broccoli kook je 6 minuten. De spekjes en broccoli goed laten uitlekken.
Klop vier eieren los met slagroom en de helft van de geraspte kaas. Op smaak brengen met zout en peper.
Op de bodem leg je eerst de broccoli, daarna het spek, uien en champignonmengsel. Als laatste giet je het mengsel van de eieren met slagroom en kaas er overheen. Strooi er nog wat geraspte kaas over.
Het moet veertig minuten in de oven.
Voor de bodem meng je het bloem met de rozemarijn. Voeg daarna de boter en het zout toe. Goed kneden en daarna 1 losgeklopt ei met het water toevoegen. Het deeg 30 minuten in de koelkast zetten in folie en daarna uitrollen. Werkblad bestuiven met bloem. Het deeg in de beboterde vorm leggen en met een vork gaatjes prikken. Beetje paneermeel, of zoals ik gedaan heb, fijngemalen beschuit over de bodem strooien.
Als het deeg in de koelkast ligt, kook je de roosjes broccoli en bak je de spekjes met de fijngesneden uien en champignons uit. De broccoli kook je 6 minuten. De spekjes en broccoli goed laten uitlekken.
Klop vier eieren los met slagroom en de helft van de geraspte kaas. Op smaak brengen met zout en peper.
Op de bodem leg je eerst de broccoli, daarna het spek, uien en champignonmengsel. Als laatste giet je het mengsel van de eieren met slagroom en kaas er overheen. Strooi er nog wat geraspte kaas over.
Het moet veertig minuten in de oven.
Ook als je niet van broccoli houdt, is deze taart een traktatie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten