Recept
Voor ongeveer 22 koeken
Tijd
15 minuten en ongeveer 12 minuten in de oven
Ingrediënten
- 100 g tarwe- of speltbloem
- 75 g biologisch havermout
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel piment
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel vers gemalen zwarte peper
- 200 g kokosbloesemsuiker
- 75 g roomboter op kamertemperatuur
- merg uit 1 vanille stokje
- 1 ei
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 175 graden,
Meng het bloem met de havermout, bakpoeder, de kruiden, het zout en de peper. Klop in een andere kom de suiker met de boter en de vanillemerg tot een luchtig mengsel 3 minuten met een mixer. Klop het ei erdoor en klop nog even door tot het volledig is opgenomen. Schep het bloemmengsel erdoor.
Leg met 2 eetlepels de hoopjes deeg op 1 of 2 bakplaten met bakpapier. Zet de platen in de oven, de koekjes lopen uit.
Laat de koekjes even rusten en laat ze daarna afkoelen op een rooster.
Een kruidige snack!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten