dinsdag 29 november 2016

Pepernoten én chocolademelk met marshmallows

Een smaakvolle pepernoot met steranijs!

Het is bijna 5 december, dé tijd voor warme chocolademelk met iets lekkers. Maar dit kan natuurlijk ook op andere dagen. Deze pepernoten zijn niet te zoet en smaken super door de toegevoegde kruiden. Makkelijk en leuk om zelf te maken en heerlijk bij deze chocolademelk :-)

Recept

Voor ongeveer 70 grote pepernoten en chocolademelk voor 4 personen

Tijd

Pepernoten 15 minuten en ongeveer 15-20 minuten in de oven, chocolademelk 10 minuten

Ingrediënten pepernoten
  • 240 g speltbloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 100 g kokosbloesemsuiker 
  • 100 g roomboter
  • 4 eetlepels melk
  • 5 theelepels speculaaskruiden
  • 1 theelepel kardemom
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 2 stuks steranijs (fijngemaakt met een mes of in de vijzel)
  • 1/4 theelepel zout
Ingrediënten chocolademelk
  • 12 marshmallows
  • 4 eetlepels cacao 
  • 120 g kokosbloesemsuiker
  • 8 dl melk

Hoe maak je het?  

Verwarm de oven voor op 170 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng met de hand het bloem met de rest van de ingrediënten in een kom. Zorg dat alles goed door elkaar gekneed is. Vorm het deeg tot een bal. Maak dan balletjes ter grote van een grote knikker. Leg de balletjes op de bakplaat en druk ze iets plat. Zet de bakplaat in de oven tot de pepernoten mooi bruin zijn.

Laat de pepernoten afkoelen, ze zijn namelijk nog zacht als ze uit de oven komen. Als ze zijn afgekoeld zijn ze lekker knapperig.

Terwijl de pepernoten afkoelen kun je de chocolademelk maken. Hiervoor knip je de marshmallows in stukjes en hou deze apart. Doe de melk samen met de cacao en de suiker in een pan en warm dit langzaam op. Roer het goed door, laat de melk niet koken. Als de melk warm genoeg is schenk je dit in 4 bekers en verdeel je de marshmallows er overheen.

Geniet van deze zalige chocolademelk met kruidige noten!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen