Tijdens onze vakantie vorig jaar in Curaçao, logeerden mijn man en ik bij mijn oom Henk. Een wijs man met veel kennis van kruiden. Hij vulde kannen met fruit en kruiden, aangevuld met water. Dit smaakte heerlijk verfrissend en geeft het drinken van water een andere touch.
Recept
Voor 1 kan
Tijd
Voorbereiden 15 minuten
Ingrediënten
- takje rozemarijn
- takje basilicum
- 1 sinaasappel
- 1 citroen
- 1 limoen
- stukje gember 3 à 4 cm
- water uit de kraan of uit een fles
- ijsblokjes
- kan (liefst met deksel)
- grote houten lepel
Hoe maak je het?
Doe als eerste de kruiden in de kan en druk ze wat fijn met de houten lepel.
Was het fruit goed. Ik zet dit altijd in een bak water met azijn en laat dit even staan, daarna goed afspoelen. Snijd het fruit in plakjes en halveer ze. Schil de gember en snijd dit in plakjes. Daarna doe je het fruit en de gember in de kan en druk je dit ook even aan. Het gaat erom dat je de smaak eruit drukt. Je kunt de kan vullen met ijsblokjes, maar dit hoeft niet. Vul de kan verder aan met water.
Je kunt de kan drie dagen steeds aanvullen met water, zonder dat je er nieuwe kruiden en fruit in doet.
Het fruit en de kruiden geeft je glas water een heerlijke smaak. Verfrissend op een warme dag.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten