Ik heb in het verleden een aantal keer geprobeerd American cookies te maken die lekker én zacht van binnen zijn. Dat was tot afgelopen zondag niet gelukt. Noel en Noah mijn zoons, vinden de cookies die ze in de bekende fastfood zaken kopen erg lekker. Natuurlijk maak ik ze liever met minder slechte ingrediënten. De jongens vinden ze heerlijk, inclusief mijn man.
Recept
Voor ongeveer 15 cookies
Tijd
Bereiden 30 minuten en ongeveer 10 minuten in de oven
Ingrediënten
- 115 g boter
- 75 g kokosbloesemsuiker
- 50 g bio rietsuiker
- 1 ei
- 125 g pindakaas (met stukjes)
- 150 g meel
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
- 2 handjes noten (bijvoorbeeld walnoten en pecannoten)
Hoe maak je het?
Roer de boter samen met de suiker romig en glad met de mixer. Voeg het ei toe en blijf mixen tot het ei is opgenomen. Doe dan de pindakaas erbij en blijven mixen. Het meel beetje bij beetje toevoegen samen het het bakpoeder en het zout. Even door blijven mixen, het deeg moet kleverig zijn. De noten in stukjes breken en door het deeg spatelen.
Dek het deeg af en zet het 2 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het deeg na 2 uur uit de koelkast (bij mij was het nog zacht). Maak balletjes van het deeg. Je kunt ze door wat kokosbloesemsuiker rollen, maar dat hoeft niet. Leg de bolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Maak de bolletjes iets platter met een vork.
Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in de oven. Laat de koekjes afkoelen. De koekjes blijven iets zacht.
American cookies fingerlicking good!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten