maandag 5 oktober 2015

Ovendiner

Kip met groente en brood

Heerlijk koken zonder pannen. De kip, krieltjes en groente doe je op een ovenschaal en je bent zo klaar. Dat wordt smullen.


Recept

Voor 5 personen.

Tijd

15 minuten voorbereiding en 40 minuten in de oven.

Ingrediënten

  • 600 g kipfilet
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 tomaten
  • 2 uien
  • voorgebakken breekbrood meergranen
  • zout/peper
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 500 g krieltjes

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden.
De kip snijd je in niet te kleine stukken. De kip leg je in een kleine ovenschaal. Meng de kleingesneden knoflook, 3 eetlepels olijfolie en de kruiden door elkaar. Giet het mengsel over de kip heen.

De tomaten en uien snijd je in stukken. Je kan natuurlijk allerlei groente gebruiken zoals champignons of paprika. Het brood breek je ook in flinke stukken. De groente, krieltjes en brood leg je op een bakplaat met het schaaltje kip in een hoekje, zie foto. Schenk nog wat olijfolie over de groente, krieltjes en het brood, wees hier niet te zuinig mee. Daarna bestrooi je het geheel met peper en zout naar smaak.

Het moet ongeveer 40 minuten in de oven. Halverwege alles omkeren. Ik doe de laatste twintig minuten de gril aan. Je moet dan oppassen dat het brood niet verbrand. Ik heb het brood eerder uit de oven gehaald. Mijn hele gezin vindt het heerlijk.

Gezellig eten van een ovenplaat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten