Makkelijk te maken en erg lekker voor oudjaarsavond. Je kunt de toppings maken zoals je ze lekker vindt. Als je rekening houdt met kinderen en volwassenen geniet iedereen van deze warme snack.
Recept
Voor 16 hapjes
Tijd
Bereiden 30 minuten en 10 minuten in de oven
Ingrediënten
- 8 sneetjes brood (Panotta)
- scheutje olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel basilicum
- 1 theelepel oregano
- 2 blikjes tomaten van 400 g
- zout
- ingrediënten naar keuze voor de topping
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem. Knijp de knoflook met de knoflookpers uit boven de pan en bak dit even. Voeg de tomaten, basilicum en oregano toe. Breng het aan de kook en laat even koken.
Haal de pan van het vuur en zeef de saus of pureer het met de blender. Doe de saus weer terug in de pan en laat het nog ongeveer 5 minuten door koken. Breng op smaak met wat zout.
Snijd de plakken brood door midden, als het grote plakken zijn, doe ze dan in drieën of vieren. Leg de stukjes op een bakplaat met bakpapier. Besmeer de stukjes brood ruim met de tomatensaus. Daarna kun je ze beleggen met toppings naar keuze. Ik heb de volgende toppings gemaakt: Italiaanse rauwe ham met mozarella en basilicum, pepersalami met mozarella en cranberrie, tonijn met mozarella en olijven, roquefort met walnoot, ham met kaas en ananas en als laatste roquefort en ananas.
Bak de pizza hapjes ongeveer 10 minuten in de oven.
Vier de laatste avond van het jaar gezellig met een hapje en elkaar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten