Blauwe bessen zijn gezond, ze horen in het rijtjes van broccoli, noten en vette vis. Ze zijn ontsteking remmend. Nederlandse bessen zijn verkrijgbaar van juni tot oktober.
Recept
10 stukjes zeker
Tijd
15 minuten voorbereiden en 25 minuten in de oven
Ingrediënten
- 175 g roomboter
- 150 g kokosbloesemsuiker
- 3 eieren
- 175 g speltbloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 200 g blauwe bessen
- poedersuiker
- 2 eetlepels citroensap
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Voor deze cake gebruik ik een brownie vorm, die ik bekleed met bakpapier.
Doe de boter, kokosbloesemsuiker in een kom en klop het luchtig. Voeg de eieren een voor een toe en klop alles goed door elkaar.
Voeg de speltbloem en bakpoeder toe en klop alles nog een keer goed door elkaar. Voeg drie kwart van de bessen toe en roer die er doorheen. Verdeel het mengsel in de vorm en bak de cake 25 minuten in de oven.
Goed laten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
Ondertussen klop je roomkaas, citroensap en poedersuiker tot een glad geheel en als de cake goed is afgekoeld, strijk je het over de cake uit. Als laatste strooi je de bosbessen over de cake heen. De cake is erg machtig, dus kleine stukjes zijn erg lekker.
Sappig en rond en ook nog gezond!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten