donderdag 14 april 2016

Salade met mango en geitenkaas

Fris, pittig en gezond!


Ik ben dol op salades. In dit jaargetijde zijn er volop heerlijke ingrediënten voor te vinden. Op de markt bijvoorbeeld of andere kleine winkeltjes in de buurt. Zelfs in de natuur. Deze salade kun je als voorgerecht eten, als lunch of lekker bij het diner.

Recept

Voor 2-4 personen

Tijd

20 minuten

Ingrediënten


  • 400 g rucola 
  • 1 zoete sappige mango
  • 60 g Italiaanse rauwe ham
  • 120 g geitenkaas
  • 1/2 rode peper
  • 3 takjes munt
  • 3 takjes basilicum
  • 3 takjes Japanse peterselie (notenkruid)
  • Dressing:
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel honing
  •  stukje gember

Hoe maak je het?  

Was en droog de rucola, doe dit in een grote schaal. Maak de mango schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Daarna de geitenkaas in blokjes snijden en de ham in reepjes. De peper fijn snipperen. Doe de gesneden ingrediënten bij de rucola en schep het door elkaar.

Voor de dressing pers je de limoen uit. Maak het stukje gember schoon en pers dit met de knoflookpers uit. Doe dit bij het limoensap. Voeg de honing toe en roer het door elkaar tot de honing is opgelost.

Sprenkel de dressing over de salade. Snipper de munt, basilicum en de Japanse peterselie over de salade.


Lekker met zuurdesembrood!

1 opmerking:

  1. Heb je wel eens onze Creative Mango fruitazijn erbij geprobeerd? Nieuwsgierig? Laat maar weten. Ik stuur je graag een sample op.

    BeantwoordenVerwijderen