maandag 20 april 2015

Aardappelkoekjes

Oven(h)eerlijke aardappelkoekjes
Lekker van biologische ingrediënten deze aardappelkoekjes en zóóó makkelijk te maken!

Recept

Dit recept is voor 10 koekjes

Tijd

15 minuten voorbereiding en 25 minuten in de oven

Ingrediënten
  • 600 g aardappels 
  • 1 ui
  • 2 eieren
  • 3 tenen knoflook uitgeperst
  • 10 ml olijfolie
  • 3 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels geraspte kaas
  • 25 g bieslook
  • 1 eetlepel paprikapoeder 
  • zout en peper 
  • 1 eetlepel rozemarijn

Zo maak je het

Dit recept kun je natuurlijk ook maken als je restjes aardappel over hebt.

Verwarm de oven voor op 200 graden. De aardappels schillen en koken. Na het koken de aardappels tot puree stampen. De eieren klop je los met de bloem, kruiden en bieslook. De ui schoonmaken en fijnsnijden. Alles door elkaar roeren en de geraspte kaas erbij doen.

Van het mengsel koekjes vormen en op de bakplaat leggen.
Daarna de koekjes insmeren met de olijfolie. Schuif de bakplaat in de oven en kijk af en toe of ze al bruin genoeg zijn.

De aardappelkoekjes smaken heerlijk met een salade en makreel.

Lekker en krokant, met aardappels van het biologische land ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen