maandag 6 april 2015

Voorjaars salade

Kleurige voorjaars salade
Met deze salade haal je het voorjaar in huis. Lekker met krieltjes uit de oven.

Recept

Dit recept is voor 5 personen.

Tijd

20 minuten voorbereiding en 30 minuten krieltjes in de oven

Ingrediënten
  • 3 verschillende soorten kropjes sla 
  • 1 rode paprika
  • eetbare bloemen
  • 1 sinaasappel
  • 300 gr kip
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 40 gr walnoten
  • 2 eetlepels groene olijven

De dressing
  • 100 ml crème fraise 
  • 100 ml yoghurt
  • beetje citroensap
  • 1 eetlepel mosterd
  • zout en peper

De krieltjes 
  • 700 gr krieltjes in schil
  • scheut olijfolie
  • 4 teentjes knoflook in kleine stukjes
  • zout
  • 1 eetlepel paprikapoeder

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 190 graden.

De kip in stukjes snijden, kruiden met de parikapoeder en bakken in olijfolie. 

Snijd de sla en de paprika en doe dat in een schaal. Rooster de walnoten in een koekenpan.
De sinaasappel schillen en de partjes halveren.

Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kom en meng dit door de sla. Garneer de sla met de walnoten en de bloemen. (Als je de bloemen gaat eten, moet je de blaadjes van de steeltjes verwijderen. Je eet dus alleen de bloemblaadjes!)

De krieltjes wassen en halveren. Leg de krieltjes op een bakplaat en doe de knoflook erbij. Strooi er zout en paprikapoeder overheen. Sprenkel de olijfolie er over en zet de krieltjes een half uur in de oven.

Verdeel de krieltjes en de salade over de borden.

Geniet van je fleurige kleurige lekkere maaltijd.
Vrolijk Pasen ;-)








Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen