donderdag 30 april 2015

Paksoisalade

Pittige paksoisalade met een knipoog naar mijn roots!
Knapperig, verrassend en pittig. Zo omschrijf ik deze salade. Heerlijk op een zonnige dag, met rijst, gebakken aardappeltjes of patat en geurige gebakken kip.

Recept

Voor 2  personen.

Tijd

 20 minuten

Ingrediënten
  • 1 paksoi
  • halve komkommer
  • 1 kleine rode ui
  • halve rode paprika
  • 1 tomaat
  • handje bio taugé 
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 1 handje ongezouten cashewnoten

De dressing
  • verse gember 2 à 3 cm uitgeperst met de knoflookpers
  • 4 eetlepels citoensap
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 theelepel honing
  • 2 à 3 cm rode peper zonder zaadjes fijgesneden of 1 theelepel sambal 

Hoe maak je het?

Maak de ui schoon en snipper fijn. Snijd de halve paprika in kleine blokjes.

Doe de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje en roer dit even door. Voeg de gesnipperde uit en de blokjes paprika toe en meng door elkaar.

Snijd het onderste stuk van de paksoi af, de rest in kleine stukjes snijden, wassen en drogen (in de sla centrifuge.) Doe de paksoi in een ruime schaal. Snijd de komkommer in kleine blokjes en meng dit door de paksoi. Daarna de tomaat in kleine blokjes snijden en verdelen over het paksoi/komkommer mengsel. Rooster de sesamzaadjes kort in een droge koekenpan.

Verdeel nu het mengsel van de dressing, ui en paprika over de salade. Strooi dan de taugé, de sesamzaadjes en de cashewnoten er overheen.

Tijd om te genieten van deze sensatie 'apetitoso'.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen