maandag 27 april 2015

Worteltaart

Oranjer wordt het niet : Koninklijke worteltaart !
Geen zin in een soes of tompouce? Kies dan voor deze lekkere worteltaart met frisse partjes mandarijn.

Recept

Dit recept is voor 12 stukjes

Tijd

25 minuten voorbereiding en 55 minuten in de oven

Ingrediënten
  • 350 g geraspte biologische wortels
  • 275 g volkoren tarwebloem
  • 4 eieren
  • 4 theelepels bakpoeder
  • 150 ml plantaardige olie
  • 250 g kokosbloesemsuiker
  • 1 theelepel zout
  • 3 mandarijnen
  • 200 g walnoten
  • 200 g rozijnen

Glazuur
  • 200 g poedersuiker
  • 2 eetlepels limonadesiroop (diksap, bijvoorbeeld uit de natuurwinkel)

Zo maak je het

Vandaag is het een feestelijke dag en daar hoort natuurlijk taart bij. Deze worteltaart is erg lekker en toch ook wel gezond. Het is niet moeilijk te maken en snel klaar, vooral als je een keukenmachine hebt.

Verwarm de oven voor op 150 graden en vet de springvorm in.

De wortels schillen en daarna raspen. De volkorenbloem meng je met het zout, suiker en bakpoeder in een kom.

In een andere kom meng je de eieren en olie. Daarna doe je alles bij elkaar en voeg je de wortels toe. Als laatste komen de rozijnen en fijngehakte walnoten erbij. De taart kan nu de oven in.

Je kan controleren of de taart gaar is door met een satéprikker midden in de taart te prikken. Als er geen deeg aan zit, is de taart gaar. De taart laat je afkoelen op een rooster.

Voor het glazuur meng je de poedersuiker en de limonadesiroop. Met de limonadesiroop kan je de taart in verschillende kleuren maken. In plaats van limonadesiroop kan je ook water gebruiken. De poedersuiker moet je eerst zeven.

Garneer de taart als laatste met partjes mandarijn.

Ik wens jullie een gezellige koningsdag. Laat de taart jullie koninklijk smaken!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen