donderdag 11 juni 2015

Brownie

Brownie met kurkuma en munt...


Kurkuma en munt zijn gezonde kruiden, ze smaken verrassend goed in brownie. Dus niet alleen lekker maar ook gezond!

Recept

Voor 8-10 stukjes

Tijd

Voorbereiden 15 minuten en 20 tot 30 minuten in de oven

Ingrediënten 
  • 250 g pure chocola
  • 200 g zachte roomboter
  • 3 theelepels kurkuma
  • 8 blaadjes munt
  • 4 eieren 
  • 300 g kokosbloesemsuiker
  • scheutje melk (soyamelk)
  • 150 g volkorenmeel
  • klein theelepeltje bakpoeder
  • zout 
  • 20 g cacaopoeder
  • 70 g ongezouten pecannoten in stukjes
  • 50 g cranberries
  • 40 g pure chocola in kleine stukjes
  • vijzel 
  • brownievorm
  • bakpapier
  • boter om in te vetten   

Hoe maak je het?

Verwarm de oven op 180 graden.

Maak de blaadjes munt fijn in de vijzel. Smelt de chocala au bain-marie. Roer de kurkuma door de chocola samen met de fijngestampte munt. Roer de boter er daarna door.

In een kom klop je de eieren met de suiker schuimig. Roer er een scheutje melk door. Meng het volkorenmeel met het bakpoeder, een snufje zout en de cacao.

Roer het volkorenmeel door het eimengsel en meng door het chocolademengsel.

Spatel de pecannoten, cranberries en stukjes chocola door het mengsel.

Vet de brownievorm in en bekleed het met bakpapier. Schenk het beslag in de bakvorm. Bak de brownie in 30-40 minuten gaar.


Kruiden weetjes
  • Wist je dat Kurkuma bloedzuiverend is, kalmerend is bij hoesten en astma en helpt bij artritis? Lees voor meer informatie mijn artikel over kurkuma. 
  • Wist je dat munt goed is tegen misselijkheid en hoofdpijn en goed is voor de spijsvertering? Hier wijd ik nog een artikel aan.


Deze brownie is dus veel meer dan alleen lekker. Enjoy :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen