maandag 1 juni 2015

Kipnuggets met ketchup

Veel lekkerder dan fastfood!
Mijn jongste dochter Iris is gek op kipnuggets bij Mc Donalds. Ze vond deze zelfgemaakte kipnuggets met ketchup ontzettend lekker. 

Recept

Dit recept is voor 5 personen.

Tijd

30 minuten voorbereiding en 30 minuten in de oven.

Ingrediënten
  • 500 g kip
  • 5 volkoren beschuiten
  • 5 eetlepels geraspte kokos
  • 2 eieren
  • peper en zout
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 6 teentjes knoflook
  • fijngehakte peterselie
  • 1 rode ui
  • olijfolie
  • 2 kruidnagels
  • 500 g tomaten
  • 140 g tomatenpuree
  • 100 g biologische rietsuiker

Hoe maak je het?

Oven voorverwarmen op 175 graden.

Kipfilet in kleine stukjes snijden. Het verkruimelde beschuit, geraspte kokos, 3 teentjes uitgeperste knoflook, zout, peper en paprikapoeder door elkaar mengen. De kip door de losgeklopte eieren halen en daarna door het mengsel.De bakplaat met bakpapier bedekken en daarop de stukjes kip leggen. Als laatste giet je er wat olijfolie over.

De kip moet 30 minuten in de oven en halverwege de tijd even keren. Om de kip knapperig te krijgen heb ik de laatste 10 minuten de oven op de grilstand gezet.

Voor de zelfgemaakte ketchup snijd je de ui in stukjes en 3 teentjes knoflook in dunne plakjes. Bak de ui met zout, peper, kruidnagels, knoflook en een flinke scheut olijfolie in een pan met een dikke bodem. Het moet 10 minuten zachtjes koken.

Doe de doormidden gesneden tomaten erbij en 200 ml water. Als laatste voeg je de tomatenpuree toe. Het mengsel moet inkoken. Pureer de saus met een staafmixer en zeef hem daarna. De rietsuiker voeg je dan pas toe. Nog even laten koken.

Door deze ketchup ruikt je huis heerlijk. Er zijn meerdere kleuren tomaten zodat de ketchup verschillende kleuren kan hebben. Op onze tuin kweken we onder andere zwarte en gele tomaten.

Tegen deze kipnuggets kan geen fastfood keten op!






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen