donderdag 18 juni 2015

Drie in de pan

Mijn oma's drie in de pan 


Vroeger bakte mijn oma op zaterdag altijd iets lekkers, waaronder drie in de pan. Dit zijn kleine dikke pannenkoekjes die je met zijn drieën tegelijk in een pan bakt. De familie kwam dan vaak langs en vochten bijna om deze pannenkoekjes. Ik heb deze pannenkoekjes een hartig jasje gegeven.

Recept

Voor ongeveer 24 stuks

Tijd

Voorbereiden 25 minuten en het bakken

Ingrediënten 
  • 250 g (volkoren)bloem
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 500 ml melk
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 takjes basilicum
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes oregano
  • bolletje mozarella
  • 2 bosuitjes
  • 6-8 plakken Italiaanse ham
  • parmezaanse kaas geraspt
  • boter voor het bakken

Hoe maak je het?

Zeef de bloem met een snufje zout en de paprikapoeder boven een grote kom.

Doe de eieren bij de bloem en giet de melk erbij. Klop het met de mixer tot je een glad beslag hebt.

Snipper de basilicum, tijm en oregano en roer dit door het beslag.

Snijd de mozarella en de ham in stukjes en snipper de bosuitjes. Spatel dit door het beslag.

Laat een koekenpan met anti-aanbaklag goed heet worden en bak de pannenkoekjes in een klontje boter aan beide kanten goudbruin.

Strooi na het bakken wat parmezaanse kaas over de pannenkoekjes.



Dit is nog eens andere (pannen)koek!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen