maandag 24 augustus 2015

Gezonde tussendoortjes voor school

Koek zonder kleur- en smaakstoffen
De scholen zijn begonnen en iedereen is weer hard aan het werk. Voor in de pauze of als extraatje bij de lunch een zelfgemaakte koek zonder E-nummers, kleur- en smaakstoffen. Je kan het zo biologisch maken als je wilt en het is veel goedkoper dan in de winkel.

Recept

Voor 12 eierkoeken.

Tijd

10 minuten bereiding en 11 minuten in de oven.

Ingrediënten

  • 2 eieren 
  • 100 g biologisch rietsuiker
  • rasp van een halve citroen
  • 100 g volkoren tarwemeel
  • snufje zout
  • 2 theelepels bakpoeder

Hoe maak je het?

Bij ons op school hebben de kinderen een dag in de week fruitdag. Je kan dan een appel of banaan meegeven. Het is ook leuk om een bakje fruit te maken van wat er die week in de aanbieding is of het fruit van het seizoen gebruiken. Je kan dan meteen een bakje maken voor jezelf maken.
Verder kan je een flesje water meegeven of een beker met limonade.
Mijn dochter Iris is een echte koeketer, daarom heb ik eierkoeken gemaakt. Je kan ze invriezen maar bij ons redden ze dat niet, dan zijn ze al op.

De oven verwarm je voor op 180 graden.

Klop de eieren en de suiker in een schaal lekker luchtig. Ik heb 5 minuten gemixt.
In een andere schaal meng je de citroenrasp, bakpoeder, bloem en zout.

Alles bij elkaar voegen en niet te lang mixen, beter is het nog om alles door elkaar te roeren.

Op bakpapier 6 kleine hoopjes maken per bakplaat met twee lepels. Niet te dicht bij elkaar want het loopt iets uit.

10 tot 12 minuten in de oven. Niet te lang anders worden ze hard. Als de koeken klaar zijn, dan zo snel mogelijk van de bakplaat halen.

Te lekker om te bewaren!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen