donderdag 20 augustus 2015

Toetje van fruit en slagroom

Hemels lekker 
Ik heb een aantal jaren in de horeca gewerkt. Eén van de dingen die we toen maakten was Hemelse modder. Ik heb hier een variatie op gemaakt en er kruiden in gebruikt. Het is een heerlijk toetje waar je mee kunt variëren.

Recept

Voor 4-6 personen

Tijd

Voorbereiden 15 minuten en 30 minuten in de koelkast

Ingrediënten 

  • 200 g bramen + bramen voor de garnering
  • 2 bananen
  • scheutje sinaasappelsap
  • stukje gember van ongeveer 2 cm
  • 2 takjes munt + blaadjes voor de garnering
  • 1,5 eetlepel kokosbloesem suiker
  • 250 ml slagroom

Hoe maak je het?

Doe de bramen, de bananen, het sinaasappelsap, de schoongemaakte gember in stukjes en de takjes munt in de blender. Als dit gemengd is voeg je de suiker toe en meng je dit in de blender nog even door elkaar.

Klop de slagroom ZONDER suiker.

Spatel het bramenmengsel voorzichtig door de slagroom. Zet het daarna 30 minuten in de koelkast.

Als het uit de koelkast komt spatel je het nog even door en verdeel je het over de bakjes. Garneren met een blaadje munt en een braam.

Een heerlijk toetje zo gemaakt om van te genieten!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen