maandag 10 augustus 2015

Rode kool salade

Rode kool is ook een zomergroente
In het groentepakket van het ProeVkantoor zat dit keer rode kool en toevallig uit onze moestuin hadden we ook rode kool. Voor de zomer vind ik rode kool het lekkerste in een salade.

Recept

Je kan er met 4 personen van eten.

Tijd

20 minuten bereiding.

Ingrediënten
  • 1 rode kool
  • 2 handjes pecannoten
  • 2 sinaasappel
  • stukjes belegen kaas
  • 2 eetlepels honing
  • zout
  • zwarte peper
  • 2 handjes rozijnen

Hoe maak je het?

Buitenste bladeren van de rode kool verwijderen.

Rasp de rode kool. Ik vond het best een gedoe dat raspen dus je kan de rode kool ook in kleine reepjes snijden, dat gaat sneller.

De sinaasappels pers je uit en meng je samen met de honing, zout en peper door de rode kool.

Als laatste snijd je de pecannoten. Die verdeel je samen met de rozijnen en kaas over de salade.

Zomer rode kool is lichter van kleur en je schijnt het minder lang te kunnen bewaren. Kolen kun je beter niet twee jaar achter elkaar op dezelfde grond verbouwen want dan heb je meer kans op schimmel.

Deze salade is een heerlijke zomerse verrassing!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen