maandag 3 augustus 2015

Lactose en glutenvrije koekjes

Koekjes met amandelmeel
Een oude schoolvriendin kwam op bezoek en die liet weten dat ze zowel een gluten als een lactose intolerantie had. Ik wilde haar toch wat aanbieden bij de koffie en bakte deze koekjes voor haar.

Recept

Voor 20 koekjes

Tijd

30 minuten voorbereiding en 15 minuten in de oven

Ingrediënten
  • 200 g amandelmeel
  • 75 g plantaardige margarine 
  • 100 g kokosbloesemsuiker
  • snufje zout 

Hoe maak je het?

Wij werken altijd met roomboter maar voor lactosevrije koekjes, gebruik je plantaardige margarine. Je gebruikt minder boter dan je gewend bent omdat amandelmeel van zijn eigen vet is.

De oven verwarm je voor op 180 graden.  

Je mengt de amandelmeel met de kokosbloesemsuiker, de margarine en het zout.

Je maakt een bol en die leg je twintig minuten in de koelkast.

Daarna maak je met een vorm de koekjes. Ik heb er nog wat rozijnen en geraspte citroen ingedaan.

Op bakpapier leggen en 15 minuten afbakken.

De koekjes zijn wel erg broos.

Koekjes die iedereen kan eten!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen