donderdag 8 oktober 2015

Appelmoescompote

Lekker en "Natural" anders ;-) 
Ik had nog veel appels uit ons wekelijkse groente- en fruitpakket van het ProeVkantoor. Dus....dacht ik aan een appelmoes, maar dan net weer even anders. Ik heb er onder andere gember ingedaan, dit kunnen we namelijk wel gebruiken dit jaargetijde, meer gember info. Je kunt dit warm en koud eten. Wij hebben het gegeten bij de rode kool, maar het is ook heerlijk als dessert.  

Recept

Voor 4 personen

Tijd

Bereiden 45 minuten

Ingrediënten 

  • 1 kg appels
  • citroensap 
  • 4 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 cm verse gember 
  • 1/2 theelepel vanille
  • 1/2 theelepel kardemom
  • handje cranberries

Hoe maak je het?

Schil de appels en snij ze in vieren. Verwijder de klokhuizen en snij de partjes in kleine stukjes. Doe de stukjes in een bak en sprenkel terwijl je bezig bent wat citroensap over de stukjes. Roer af en toe om.

Doe de stukjes appels in een ruime pan met een klein laagje water en breng dit rustig aan de kook. Maak ondertussen de gember schoon en snij het in stukjes. Pers de stukjes gember uit boven de pan met de knoflookpers. Voeg de suiker, kaneel, vanille en kardemom toe.

Laat het met de deksel op de pan op laag vuur tot moes koken. Ik heb het ongeveer 30 minuten laten pruttelen zodat er nog kleine stukjes in zaten. Wil je moes? Dan moet het iets langer op staan.

Voeg op het laatst de cranberries toe en laat nog even mee warmen.

Verwarmend en gezond, smaakt goed in de mond!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen