maandag 26 oktober 2015

Mosterdsoep

Mosterdsoep met mosterd uit Enkhuizen
De mosterd die wij zelf maken is erg lekker en gezond. Er worden geen kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen gebruikt. Het wordt op een ambachtelijke manier gemaakt.

Recept

Voor 5 personen.

Tijd

25 minuten

Ingrediënten

  • 1 potje mosterd van Natural Nature
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • bouillonblokje of zelfgemaakte bouillon
  • 125 ml kookroom
  • biologische spekblokjes
  • 1 prei
  • zout en peper

Hoe maak je het?

Snipper de ui en knoflook. Bak ze even met wat boter in een soeppan. Daarna voeg je een liter water en een bouillonblokje of een liter zelfgemaakte bouillon met 125 ml kookroom toe.

De prei snijd je in dunne ringetjes. Bak in een koekenpan de spekblokjes uit. De spekjes serveer ik er apart bij.

De prei en 4 theelepels mosterd voeg je toe aan de bouillon. Om de mosterd goed door de soep te mengen gebruik je een garde. Even laten doorkoken en als laatste voeg je peper en zout toe naar smaak. Wil je de soep extra pittig, dan kan je de mosterd knoflook toevoegen.

Voor dit recept hebben we de mosterd "Natural" of knoflook als aanbieding voor E 2,50.

Ambachtelijk gemaakte mosterd, ook lekker in de soep!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen