maandag 19 oktober 2015

Het Keetje

Appels plukken bij het Keetje.

Genieten van zelf geplukt fruit in de buitenlucht.

Appels

Op een zaterdag in september hebben we met het gezin appels geplukt bij het Keetje. Het Keetje is een fruitkwekerij met een winkel en zorgboerderij. Ze zaten eerst in Westwoud maar zijn verhuisd naar Lutjebroek in verband met de aanleg van een nieuwe weg. De oppervlakte is helaas een stuk kleiner dan de vorige locatie. Vergeleken met andere jaren was het heerlijk rustig en hebben we genoten van alles wat er was. Je kunt wel zien dat alles nog opgestart moet worden.


Appeltaart

De Elstar konden we nog niet plukken, omdat de appels nog niet rijp waren. Dus hebben we andere soorten geplukt, totaal 5 kilo. Er stonden verschillende kraampjes met leuke producten zoals zelfgemaakt appelsap en tapenade. De kinderen konden vogelhuisjes beschilderen. We hebben aan een tafeltje koffie gedronken met zelfgebakken appeltaart. In de herfstvakantie kunnen kinderen pompoenlantaarns maken.


Ent cursus

Nathalia en ik hebben samen een ent cursus gevolgd en hebben zelf een appelboompje in elkaar gezet. De boven en onderstam zijn van een verschillende soort. Met een scherp mes snijd je twee schuine stukken af om het met was weer aan elkaar te plakken. De boompjes zijn goed gelukt maar het duurt wel even voordat we appels hebben. Wij zijn naar de cursus gereden met een grote auto zodat de bomen mee konden, maar ze waren maar vijftig centimeter lang.
                                          www.hetkeetje.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten