maandag 12 oktober 2015

Kabeljauw met groente

Visfilet uit de oven

Vis is erg gezond en lekker. Dit is een heerlijke maaltijd met veel groente.

Recept

Voor 5 personen.

Tijd

10 minuten voorbereiding en 20 minuten in de oven.

Ingrediënten

  • 400 g kabeljauwfilet
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 paprika
  • 2 prei
  • 2 eetlepels Provençaalse kruiden
  • 6 eetlepels geraspte kaas
  • 1 courgette

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snipper de ui en knoflook. Snijd de courgette samen met de paprika in blokjes en de prei in ringen. 

Bak in een braadpan de uien en knoflook aan. Bak de courgette, prei en paprika met de kruiden even mee. Als laatste de tomaat in stukjes snijden en toevoegen. Peper en zout over heen strooien.

Vet een ovenschaal in en schep de groente op de bodem. De kabeljauwfilets snijd je in stukjes en wrijf je in met zout en peper. Daarna leg je ze op de groente. Strooi als laatste de geraspte kaas erover heen.

Zet de schaal in de oven en laat het in 20 minuten gaar worden. Het is lekker met aardappelpuree of rijst.

Zo gezond als een vis!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen