donderdag 24 maart 2016

Paas maaltijdsalade

De lente kan beginnen met deze Paassalade
Bij Pasen hoort wat mij betreft altijd eieren en kip. Pasen betekent dat het voorjaar er aan komt. Deze salade zit alvast vol groente, kruiden en fruit voor het voorjaarsgevoel.

Recept

5 personen

Tijd

20 minuten

Ingrediënten

  • 6 cherry tomaatjes
  • basilicum
  • muntblaadjes
  • 3 kipfilets
  • 2 eieren
  • bosje asperges
  • 4 lente uitjes
  • 8 champignons
  • 2 eieren
  • spinazie

  • Voor de dressing:
  • 4 theelepels honing
  • 2 eetlepel balsamico azijn
  • 4 theelepels mosterd
  • 2 teentjes fijngehakte knoflook
  • 4 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

 
Hoe maak je het?
Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi ze met kruiden. Daarna haal je ze door de bloem en bak ze in een koekenpan bruin en gaar. Door de bloem krijgen ze een krokant korstje en zien ze er mooi bruin uit. Laten afkoelen op een bord.

Kook de eieren hard en laat ze ook afkoelen. Snijd ze in plakjes. Snijd de onderkant van de asperges af. Kook water en voeg de asperges toe als het water kookt. Heel kort koken, 3 minuten. Snijd de lente ui in stukjes, net als de champignons en de mango. Cherry tomaatjes gaan door de helft.

In de schaal begin je met de spinazie en dan kan je alles toevoegen. De dressing maak je door alles door elkaar te kloppen en peper en zout naar smaak toe voegen. De dressing heb ik apart geserveerd.

Dit gerecht is een maaltijd salade en is lekker met oerbrood of gekookte aardappelen.

Gezonde maaltijdsalade voor iedereen!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen