maandag 16 maart 2015

Chocoladekoekjes met noten, cranberries en kokos

Deze chocoladekoekjes zijn zo lekker en helemaal niet moeilijk om zelf te maken.
                                         

Met de vulling van de chocoladekoekjes kun je eindeloos variëren. Ik heb gekozen voor noten, cranberries en kokos. Je kunt er in doen wat je zelf lekker vindt. Voor het deeg kun je één soort bloem gebruiken maar je kunt ook een mix maken ;-)

Recept 

Je kunt hiermee ongeveer 30 koekjes maken.

Tijd

Klaarzetten/roosteren/mengen 25 minuten + 30 minuten wachten op het deeg +
9-12 minuten in de oven.

Het deeg

  • 150 g speltbloem en 100 g volkorenbloem
  • 100 g kokosbloesem suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 g koude boter

De heerlijke vulling

  • 50 g hazelnoten
  • 50 g cranberries
  • 50 g kokosrasp
  • 100 g extra pure chocola in stukjes

Vorm of glas met doorsnee van 5 cm

Voordat je begint met het deeg, de hazelnoten in een droge koekenpan even lichtbruin roosteren en laten afkoelen.

Maken van het deeg

In een kom de bloem, suiker, snufje zout en vanillesuiker mengen. De blokjes boter erbij doen en erdoor prakken met een vork. De ingrediënten met koele hand tot een samenhangend deeg kneden. De hazelnoten, cranberries, kokosrasp en stukjes chocola erbij doen en nog even doorkneden.
Een bal van het deeg maken en in de kom, afgedekt met folie, een half uurtje in de koelkast zetten.

De oven voorverwarmen op 190 graden. Als het half uurtje om is, het deeg uitrollen op een met bloem bestoven werkvlak, tot een lap van zo'n 3/4 cm dik. Steek met het glas (of uitsteekvorm) rondjes uit het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. De deegresten bij elkaar doen, opnieuw uitrollen en rondjes uitsteken. De koeken in 9-12 minuten goudbruin en gaar bakken. Af laten koelen op een rooster.

Tip: Als je de koekjes knapperig wilt houden, doe dan een bakje ongekookte rijst of een stukje brood in de trommel. Dit neemt het vocht op!

Ik vind ze erg lekker als ze nog een klein beetje warm zijn. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten