donderdag 26 maart 2015

Kip met pasta

Gezonde en super lekkere pasta
Dit recept met 3 soorten verse groente vindt mijn hele gezin lekker. Als ik dit maak, ruikt het huis heerlijk naar knoflook en kruiden.

Recept

Dit recept is voor 5 personen

Tijd

Ongeveer 45 minuten

Ingrediënten

  • pasta naar keuze
  • olijfolie
  • 400  gram kipfilet
  • 8 tomaten
  • 300 gram spinazie
  • 400 gram sperziebonen
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels tomatenpuree (blikje 70 gram)
  • kopje water
  • paar takjes verse basilicum
  • zout en peper

Zo maak je het

Kook het water voor de pasta. Snijd de kip in kleine stukjes en meng met zout, peper, oregano, Italiaanse kruiden, chilipoeder en bloem. De sperziebonen in stukjes snijden en 10 minuten koken.
Bak de kip met de knoflook in olijfolie gaar. Snijd ondertussen de tomaten in stukjes.

Kook de pasta. Voeg de tomaten en sperziebonen samen met de tomatenpuree toe aan de kip en laat dit enige minuten meebakken.

Doe een kopje water bij de kip. De spinazie in kleine beetjes toevoegen en laten slinken. Meng de pasta en de saus door elkaar.

Op smaak brengen met zout en peper en garneren met de takjes verse basilicum.


Godetevi con la famiglia di questo pasto fresco! Geniet samen met het gezin van deze verse maaltijd!

2 opmerkingen:

  1. Heey klinkt heerlijk..ik ga het aankomend weekend uitproberen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb deze pasta afgelopen zondag gemaakt. Je had gelijk hoor. Iedereen vond het heerlijk

    BeantwoordenVerwijderen