maandag 30 maart 2015

Tulband

Een paastulband om van te dromen

Deze tulband smaakt heerlijk en is makkelijk te maken. Je kunt de tulband vullen met rozijnen,
abrikozen of chocola.

Recept

Uit deze tulband haal je zeker 10 stukjes

Tijd

15 minuten voorbereiding en 60 minuten in de oven

Ingrediënten

 250 gram roomboter op kamertemperatuur
 250 gram biologisch zelfrijzend bakmeel
 200 gram suiker (kokosbloesem suiker)
 1 zakje vanillesuiker
 5 eieren op kamertemperatuur
 snufje zout

Zo maak je het

Verwarm de oven op 160 graden. Vet de vorm van de tulband goed in. Mix eerst de boter, doe er dan de suiker, vanillesuiker en een snufje zout bij. Vervolgens mix je de eieren er één voor één doorheen. Vijf minuten goed mixen en daarna het bakmeel erbij. Wil je de tulband vullen dan doe je nu de vulling erbij. Als de baktijd voorbij is controleer je met een prikker of de tulband gaar is.

Geniet ervan en doe je paasbest ;-)

4 opmerkingen:

  1. Ziet er overheerlijk uit Tamira en wat een gezellige foto!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De tulband zit bij mij op dit moment in de oven. Heb de paas tulband samen met Chanel gemaakt voor morgen bij het paas ontbijt. De mixerhaken waren iig om te smullen haha. Ben benieuwd morgen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Reacties
    1. Hoi Danielle, ik blij dat de tulband gelukt is en erg lekker was.

      Verwijderen