maandag 13 april 2015

Aspergesoep

Het koninklijke goud!

Het is lente, ze zijn er weer! Heerlijke aperges die smelten op je tong. Je kunt hier super lekkere dingen mee maken.

Recept

Dit recept is voor 5 personen

Tijd

15 minuten voorbereiding en 40 minuten koken

Ingrediënten
  • 500 g witte asperges 
  • 2 uien
  • 2 aardappels
  • paar takjes peterselie
  • 25 ml olijfolie
  • 1 l groentebouillon
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 100 ml kookroom

Zo maak je het

Snijd de onderkant van de asperges en schil ze daarna, dit gaat makkelijk met een aspergeschiller of een kaasschaaf. Gooi de schillen niet weg, deze heb je later nodig! De asperges snijd je in kleine stukjes.
Schil de aardappels en maak de uien schoon. Snijd ze daarna beiden in  kleine stukjes.

Bak de uien in de olijfolie in een pan, doe daarna de groentebouillon erbij. Voeg de mosterd, kerrie en aspergeschillen toe en laat 20 minuten trekken.

Na 20 minuten schenk je alles door een zeef in een hoge schone pan. De asperges en de aardappels in de pan doen en op op een zacht vuur 20 minuten laten koken.

Pureer de soep in de pan met een staafmixer.
Voeg de kookroom toe en breng de soep aan de kook. Schenk de soep in kommen en garneer het met peterselie. De soep is erg lekker met brood en zalm.


Met deze soep, proef je de lente op je tong. 
Laat het je vorstelijk smaken ;-)


2 opmerkingen: