Het is lente, ze zijn er weer! Heerlijke aperges die smelten op je tong. Je kunt hier super lekkere dingen mee maken.
Recept
Dit recept is voor 5 personen
Tijd
15 minuten voorbereiding en 40 minuten koken
Ingrediënten
- 500 g witte asperges
- 2 uien
- 2 aardappels
- paar takjes peterselie
- 25 ml olijfolie
- 1 l groentebouillon
- 1 eetlepel mosterd
- 1 theelepel kerriepoeder
- 100 ml kookroom
Zo maak je het
Snijd de onderkant van de asperges en schil ze daarna, dit gaat makkelijk met een aspergeschiller of een kaasschaaf. Gooi de schillen niet weg, deze heb je later nodig! De asperges snijd je in kleine stukjes.
Schil de aardappels en maak de uien schoon. Snijd ze daarna beiden in kleine stukjes.
Bak de uien in de olijfolie in een pan, doe daarna de groentebouillon erbij. Voeg de mosterd, kerrie en aspergeschillen toe en laat 20 minuten trekken.
Na 20 minuten schenk je alles door een zeef in een hoge schone pan. De asperges en de aardappels in de pan doen en op op een zacht vuur 20 minuten laten koken.
Pureer de soep in de pan met een staafmixer.
Voeg de kookroom toe en breng de soep aan de kook. Schenk de soep in kommen en garneer het met peterselie. De soep is erg lekker met brood en zalm.
Laat het je vorstelijk smaken ;-)
Ik krijg trek! Dank je wel voor het recept, lijkt mij heerlijk :D
BeantwoordenVerwijderenHet is super lekker Inge
Verwijderen