donderdag 9 april 2015

Bliss balls

Van deze "bliss balls" word je vanzalig gelukkig                                 
Deze bliss balls zijn heerlijk. Pure verwennerij bij een kop koffie of thee en gemaakt van gezonde ingrediënten. Lekker om ongestraft van te kunnen snoepen als tussendoortje.

Recept 

Voor ongeveer 30 bliss balls.

Tijd

 20 minuten + uur in de koelkast.

 De vulling

  • 14 grote dadels zonder pit
  • handje amandelen
  • handje hazelnoten
  • handje paranoten
  • handje gedroogde abrikozen
  • 100 gram chocola minimaal 72% cacao

De topping

  • rauwe cacaopoeder
  • kokossnippers
  • gojibessen

Maken van de vulling

Doe alle ingrediënten voor de vulling in de keukenmachine en mix dit tot een fijn mengsel. Zet dit mengsel even in de koelkast. Ondertussen kun je de bakjes met de toppings klaar zetten.

Rol kleine balletjes van de vulling en haal ze daarna door een topping. Als je alle balletjes hebt gerold, zet ze dan een uurtje in de koelkast. Hierna kun je heerlijk genieten van je bliss balls. Je kunt de bliss balls in de koelkast bewaren, maar ook daarbuiten.

De basis voor de bliss balls zijn altijd dadels, verder kun je erin doen wat je lekker vindt. Voor de toppings kun je natuurlijk ook lekker variëren.

Dit is echt een pure smaaksensatie, een heerlijk geniet moment. Bliss your ball!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten