Net even anders, deze frisse bietensalade. Heerlijk in het voorjaar van verse bietjes. Lekker als lunch met gebakken brood of bij het diner!
Recept
Voor 4 personen.
Tijd
20 minuten + de tijd die je nodig hebt om de bieten te koken als je verse bieten gebruikt (kook de verse bieten van te voren, ze moeten nog afkoelen).
Ingrediënten
- 4 à 5 bieten gekookt en geschild
- 1 appel
- citroensap
- klein rood uitje
- dikke plak jonge kaas (ongeveer 75 g)
- handje walnoten
- paar verse stengels bieslook
De dressing
- 2 eetlepels balsamico azijn
- 3 eetlepels walnootolie
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
Hoe maak je het?
Schil de appel en snijd deze in blokjes, doe de appelblokjes in een bakje. Sprenkel hier wat citroensap overheen en schep even om.
Snijd de schoongemaakte bietjes in blokjes, doe dit in een ruime schaal.
Maak het rode uitje schoon en snipper dit. Doe het gesnipperde uitje bij de bietjes en meng dit door elkaar. Snijd de kaas in kleine blokjes, doe de blokjes bij de bietjes met het uitje.
Voeg de appelblokjes toe en schep alles goed door. Breek de walnoten in kleine stukjes en strooi dit over de salade.
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar, sprenkel dit er overheen.
Snipper de stengels bieslook en strooi over de salade.
Eet smakelijk! Ik hoop dat je net als ik heerlijk in het zonnetje kunt genieten van je salade.
Oeh ik ga em eens maken!!! Ik mis nog wel de optie om em gelijk te pinnen naar pinterest :-)
BeantwoordenVerwijderenHoi Maaike, leuk dat je de bietensalade wilt gaan maken. Laat je even weten hoe je de salade vond?
BeantwoordenVerwijderenDe optie om te pinnen naar Pinterest is er wel, het staat bij de kleine icoontjes onderaan het recept ;-)